Skapa videoklipp

FlashBack - Att spela in videoklipp

Mina experiment med olika tjänster att spela in videoklipp med olika tjänster och program fortsätter.

Jag laddade ned en gratisversion av FlashBack-programmet på min dator och spelade in en pressentation av Knovio-tjänsten med det. Sedan sparade jag denna presentation på min dator i programmets eget format, vilket är fbr-format.

Nästa steg var att jag exporterade Knovio-presentationen på mitt konto i YouTube i Flash-format, vilket var möjligt och där hade jag två olika möjligheter: antingen i swf-format eller flv-format. Jag testade först swf-formatet, men det formatet fick jag inte nedladdat på mitt YouTube-konto, utan jag fick ett felmeddelande. Ett nytt försök med flv-export och det lyckades, så att jag kunde ladda ned Knovio-presentationen på YouTube.

Sedan kopierade jag inbäddningskoden av presentationen och klistrade in den på detta inläggs html-flik på min blogg. Min Knovio-presentation finns här nedanför.

Jag är inte riktigt nöjd med presentationen, eftersom bildkvaliteten är suddig. Jag lade märke till att man skall vara nogrann med fontstorleken i original PowerPoint-presentationen, så att den skrivna texten skulle vara tydligare än i denna presentation. CC-licensbilden kunde också vara litet större.
Screencast-O-Matic

Screencast-O-Matic är en tjänst på internet, som erbjuder möjligheter att spela in bild, ljud och det som händer på skärmen i form av videoklipp. Du hittar tjänsten i adressen http://www.screencast-o-matic.com/

Jag jämförde Screencastr- och Screencast-O-Matic -tjänster och upptäckte att maximilängd av en videoinspelning i gratisversionen av dessa tjänster är i:
  • Screencastr                  5 min
  • Screencast-O-Matic     15 min
Detta avgjorde att jag valde det senare alternativet av dessa två, alltså Screencast-O-Matic, eftersom jag anser att maximilängd av 15 minuter är lämpligare än 5 minuter, vilket är för kort tid för videoklipp.

Här nedanför finns Åsa Kronvists videoklipp, som presenterar Screencast-O-Matics möjligheter.


Här nedanför finns Gösta Lindgrens video, hur man spelar in en PowerPoint-presentation med Screencast-O-Matic.


Här nedanför finns Ritvas första inspelning av ett videoklipp med Screencast-O-Matic.Ritvas videoklipp - Excelin perusteet här nedanför.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar