torsdag 27 september 2012

Creative Commons -prenika ansökan

Reflektioner omkring Creative Commons

Tarmo Toikkanens sammanfattning av de upphovsrättsliga frågor, som varje lärare borde känna till, är jätte bra och därför ville jag ha den också på min blogg. Det beskriver klart, tydligt och koncist de viktigaste huvudpunkterna i ärendet. Efter att ha sökt fram litet mera information om upphovsrätten och Creative Commons i form av videos och länkar på denna blogg tänkte jag ta reda på, hur jag själv kan använda digilovet och följa dess bestämmelser i det undervisningsmaterial, som jag producerar. Sedan har jag bestämt mig att börja använda Creative Commons-licens i mitt undervisningmaterial.

4 kommentarer:

 1. Jee, en konkret resultat av kursen!
  -Irmeli

  SvaraRadera
 2. Du kan kopiera CC-prenika från min blogg, spara det i jpg-format och klistra det till Bild gadget i blogg marginalen (och om det inte skulle funka, kan du få kod o klistra de i Text gadget, som du gjorde, när du först klistrade CC-märket. Kod skall jag skicka på lördag, om det behövs, nu är jag på väg till flygfältet o till Riga).

  - Irmeli

  SvaraRadera
 3. Jippii!

  Min första some-prenika syns på min blogg.Tack Irmeli för den och tipset att få den fram på bloggen och ha en trevlig Riga-resa.

  Ritva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis,
   Du är den första, som har prenikan i marginalen!

   Dagen har varit mycket bra, jag har träffat många nya kontakter (entrepreneurship education), och hoppas att få gemansamma projekt i fortsättningen!

   Nu är vi i Ventspils, i morgon kväll flyger vi tillbaka!

   Ha en trevlig helg!

   - Irmeli

   Radera