söndag 4 november 2012

Ritvas rundtur i Glogster-värld

Här nedanför har jag samlat några videos av Glogster på svenska.

Vad är Glogster?


Att skapa ett Glogster-klassrum


Hur "gloggar" jag?Här skall man börja:
www.edu.glogster.com

Ritvas första Glogster-multimediaposter

här nedanför


8 kommentarer:

 1. Fint, att du har hittat instruktioner på svenska! Alla såm kommer hit, kunde nu föreslå, vad man kunde använda Glogste till! Jag fick några idéer, men skulle gärrna höra era idéer först!

  - Irmeli

  SvaraRadera
 2. hej Ritva

  tack för din gloster information, jag undrar om man kunde använda gloster som en form av e-portfolio ? Men undrar om jag kan t.ex. sätta in mina studie arbeten dit ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sanna,

   Jo, Du kan skapa ett eget klassrum för Ditt studiematerial och bjuda in Dina handledare och kollegor i klassrummet genom att ge dem adressen och lösenordet.

   Dataskyddet är en sak som är bra att fundera på här, anser jag.

   Hälsningar
   Ritva

   Radera
 3. Susanna,
  jag är just på jakt efter verktyg, som jag kunde rekommendera för dig, och jag tänkte också, att Glogster kunde fungera som en pärm, dit du samlar dina verk. Jag skall snart svara din meil och ge några förslag.

  - Irmeli

  SvaraRadera
 4. Ritva,
  Skönt med intruktioner på rikssvenska. De är alltid så "ybertydliga" och allt låter så lätt. Skall logga in i Glogster och kolla om det är så lätt som tanten säger ;)
  Carola

  SvaraRadera
 5. Hej Ritva!

  Jag har också bekantat mig med Glogster och fick den uppfattningen att prickar på å,ä och ö inte finns. Men du har dem på din glogster, finns de i alla fall eller har du fixat dit dem själv?
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika,

   Nej, jag har inte fixat skanderna själv, utan de kom automatiskt. Jag bara reagerade på det att det finns annan font i skanderna.

   Kanske har skanderna blivit med i den senaste Glogster-versionen.

   Hälsningar
   Ritva

   Radera
 6. Annika,
  jag låter Ritva svara själv, men när jag såg en annan nattuggla, kunde jag inte låta bli och säga hej! Jag har glömt att berätta dig, att det finns kinesisk musik, som du kan hitta på http://search.creativecommons.org.

  - Irmeli

  SvaraRadera