söndag 25 november 2012

FlashBack - Att spela in videoklipp

Mina experiment med olika tjänster att spela in videoklipp med olika tjänster och program fortsätter.

Jag laddade ned en gratisversion av FlashBack-programmet på min dator och spelade in en pressentation av Knovio-tjänsten med det. Sedan sparade jag denna presentation på min dator i programmets eget format, vilket är fbr-format.

Nästa steg var att jag exporterade Knovio-presentationen på mitt konto i YouTube i Flash-format, vilket var möjligt och där hade jag två olika möjligheter: antingen i swf-format eller flv-format. Jag testade först swf-formatet, men det formatet fick jag inte nedladdat på mitt YouTube-konto, utan jag fick ett felmeddelande. Ett nytt försök med flv-export och det lyckades, så att jag kunde ladda ned Knovio-presentationen på YouTube.

Sedan kopierade jag inbäddningskoden av presentationen och klistrade in den på detta inläggs html-flik på min blogg. Min Knovio-presentation finns här nedanför.

Jag är inte riktigt nöjd med presentationen, eftersom bildkvaliteten är suddig. Jag lade märke till att man skall vara nogrann med fontstorleken i original PowerPoint-presentationen, så att den skrivna texten skulle vara tydligare än i denna presentation. CC-licensbilden kunde också vara litet större.Ritvas Knovio-prenika, Screencast-O-Matic-prenika och FlashBack-prenika ansökanJag har experimenterat under hösten 2012 med olika tjänster som erbjuder möjlighet av att spela in videoklipp med bild och ljud. Jag har stiftat bekantskap med:
- PowerPoint iSpring Pro
- SlideCast
- Knovio
- Screencast-O-Matic och
- FlashBack
samt gjort jämförelser, hur dessa olika möjligheter skiljer sig från varandra. Mitt val av dessa är 
Screencast-O-Matic, som jag anser att bäst betjänar mina behov och har ett användarvänligt gränssnitt.

Jag ber att få Knovio-, Screencast-O-Matic- och FlashBack-prenika.

Hälsningar
Ritva


1 kommentar:

  1. En tydlig presentation igen, tack!
    För er som kanske blir litet rädda med alla dessa fbr, swf och flv: Ritva gjorde en experiment där hon använde FlashBack för att inspela Knovio och publicera det i YouTube, därför verkade allting litet komplicerad. Det går att göra det lättare. Om du spelar in Knovio, kan du direkt länka och inbädda det (Inbäddning fungerar i Blogger men inte i Wordpress).

    Om man jämför Knovio med "slide+audio=slidecast i Slideshare", är Knovio på det sättet lättare, att man behöver inte inspela en separat ljudfil, utan synkroniseringen av ljud och bild sker i själva Knovio. Slideshare "vinner" i det att man kan använda ljudinspelningar som man har gjort t.ex. under kontaktlektionen och efteråt vill synkronisera med powerpointpresentationen för dom, som inte kunde vara med under kontakttimmen. En fördel där är, att då har man inga tidsrestriktioner, med Knovio måste man vara snabbare eftersom presentationen bara kan ta 10 minuter.

    - Irmeli

    SvaraRadera